Derfor bør du vælge en robotplæneklipper

31 december 2020
Lotte Hindsberg

Hvis du overvejer at skulle udskifte din gamle plæneklipper, bør du overveje at købe en robot plæneklipper i stedet for en af de traditionelle plæneklipper, der kører på benzin eller el. Ikke alene er det en langt mere miljøvenlig løsning end de traditionelle plæneklippere, da en robot plæneklipper bliver opladet via solceller. Den står i en oplader, når den ikke slår græsset.

Du kan læse mere om hvilke løsning du bør vælge her https://husblog.dk/almindelig-plaeneklipper-eller-robotplaeneklipper-hvad-skal-du-vaelge/.

Fordelene ved en robotplæneklipper

En af de store fordele ved en robot plæneklipper er at du slipper for at skulle bruge timer på at slå græsset selv. Når først kanterne som fortæller robotplæneklipperen hvor den skal slå er sat ned, slipper du i princippet selv for at slå græsset. Det kan være nødvendigt at gå græskanterne efter med en kantklipper, selvom de fleste plæneklippere er designet til at slå dem. I snit bruger man 39 timer på at slå græs om sommeren. Det er tid der nu kan bruges på andre projekter eller til at sidde og nyde sommeren på terrassen. 

Udover at du selv slipper for at bruge tid på at slå græsplænen vil din græsplæne elske at blive slået af en robot plæneklipper. Den vil stortrives ved den daglige slåning og de små stykker græs fungerer som naturgødning. Samtidig så bryder mos og kløver, som ofte findes i græsset sig ikke om den daglige slåning og vil dø, hvilke giver bedre betingelser for græsset. 

Et tredje fordel ved en robotplæneklipper er at den næsten lydløs når den slår græsset. Det betyder at selvom naboerne er hjemme, vil det ikke genere dem at græsset bliver slået så ofte.  

Robotplæneklipperen vil selv køre retur til opladeren når den vurderer, at den mangler at blive opladet. Det samme gør sig gældende, hvis det begynder at regne for voldsomt til at den kan slå græsset. 

Flere Nyheder