Har alle lov til at komme gennem den her dør?

27 juni 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

En dør er jo et indgangsparti, og den kan vise skellet mellem, hvor man må være, og hvor man ikke må være, men det ikke fordi, at alle ikke må komme om på den anden side, for så havde man jo bare lavet en afspærring eller bygget en mur.

Der er nemlig nogle, der godt må komme gennem den dør fra https://klarvinduer.no/dorer/ytterdorer, mens andre ikke må.

Det kan være sådan noget lavpraktisk med, at der er begrænset adgang, fordi brandmyndighederne ikke tillader, at der kommer flere ind i en bygning.

Eller også kan det være til en natklub, hvor man er blevet bandlyst fra at komme ind af den ene eller anden grund, eller at man bare ikke er korrekt klædt på.

Som regel har man en dørvagt til at tage sig af den slags ting, der kontrollerer folk, der må komme gennem den dør, samt andre, der skal smides ud igen.

døre

Det er bare ikke alle, der får lov at komme gennem den dør

Måske skal man have en invitation, før man må komme ind, da det er en lukket fest eller anledning.

Det bliver efterhånden et helt rite at komme gennem den dør, og der opstår myter blandt dem, der ikke har været gennem den dør, om, hvad der egentlig finder sted derinde.

Dem, der har været omme på den anden side af døren, ender med at overdrive, eller også vokserne historierne bare, som de bliver genfortalt.

Måske vælger man at sige til sig selv, at man da alligevel ikke ønsker at komme gennem den dør, men det er også bare en modreaktion på, at man ikke må komme igennem, for inderst inde er man så pokkers nysgerrig, at man godt kunne finde på at snige sig inde gennem den dør.

Dog er det bedst for alle, at man får lov at komme gennem døren.

Flere Nyheder