Her er den korte forklaring på en hybridbil

13 marts 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Hvad er en hybridbil? Læs mere hos Det Digitale Bilhus.

Det er den hurtige forklaring til, hvor du kan blive klogere på, hvad det egentlig drejer sig om, da vi mere overordnet og historisk gennemgår det her, og så kan man altid søge mere viden om det, hvis man er nysgerrig, eller man tænker, at man godt kunne tænke sig at investere i sådan en bil.

Så kort fortalt er det en hybrid mellem en elbil og en bil, der kører på fossilt brændstof, og så kan man skifte mellem disse to moduler.

Man kan se det som en overgang til at finde ud af, om man gider have en elbil, men det kan også være det helt rette valg for en – og så er det også bedre for miljøet, end at man kører i en bil, der udelukkende fungerer på fossilt brændstof.

Hvad er en hybridbil?

En hybridbil er ikke noget nyt

Det kan lyde som noget, der er meget moderne, men faktisk er det ikke en helt ny opfindelse.

Allerede i bilens vårtid, da havde man planer om, at man kunne fusionere, hvad bilerne kørte på, så man eksperimenterede allerede dengang med at blande elektricitet med diesel eller benzin.

Det endte dog aldrig med at slå helt an, selvom det kunne have være genialt, men der var bare forskellige grunde, der gjorde, at man endte med hovedsageligt at lave biler, der kørte på enten benzin eller diesel primært.

Man fandt nemlig ud af, at sådan nogle biler på diesel eller benzin havde en længere rækkevidde at køre på, hvilket var smart i blandt andet USA, hvor der kunne være langt mellem, at man fandt et sted, hvor man kunne tanke el eller et fossilt brændstof.

Og så var der lige det med, at man fandt utroligt store mængder olie, som man kunne få bilerne til at køre på, og så havde ellen mere eller mindre tabt.

Flere Nyheder