Hvad er en bårebuket?

18 november 2020
Astrid Pedersen

En bårebuket, også kaldet en båreopsats eller en båredekoration, er betegnelsen for en blomsterdekoration som er særligt fremstillet til at kunne ligge på en kiste og dermed anvendes i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Der er særlige regler for hvorledes begravelses blomster i form af bårebuketter og anden form for kiste dekoration skal udformes, således at de fremstår ifølge de gældende traditioner og standarder. Ofte vil en bårebuket være ledsaget af et silkebånd med en påtrykt eller broderet sidste hilsen fra giverne af buketten.

I en bårebuket er stilkene frie og vender nedad. Det vil sige at der, i modsætning til en almindelig blomster buket, er en forside og en bagside på en bårebuket. En bårebuket skal nemlig kunne præsentere sig flot uanset om den ligger oven på kisten eller på gulvet i kirken.

Hvis du ønsker en buket, som efterfølgende skal kunne placeres på gravstedet – og holde i flere dage – bør du i stedet for en bårebuket vælge en krans eller en båre dekoration hvor stilkene er placeret i en stikmasse som for eksempel Oasis. Denne hjælper med at holde på fugten. Stikmassen kan vandes, og på den måde kan blomsterne holde sig friske og smukke i længere tid. Det betyder at du kan lægge din båre dekoration på gravstedet og nyde synet af de friske blomster når du i dagene efter besøger graven.

Hvor kan jeg bestille en bårebuket i Hjørring?

Hos Victoria Blomster finder du de smukkeste blomster arrangementer til bryllup og barnedåb såvel som til begravelse. I den online shop kan du bestille nøjagtig den bårebuket du ønsker dig, i de farver du foretrækker og i en størrelse som passer.

Du kan læse mere, og se eksempler på smukke og smagfulde bårebuketter og båre dekorationer, i Victoria Blomsters online shop på https://www.victoria-blomster.dk/index.php?route=product/category&path=1_103 

Flere Nyheder