Læs denne artikel, hvis du vil have et godt lån

15 januar 2021
Camilla Skøtt

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det er let at låne penge i dag. Men at det er let, er ikke ensbetydende med, at det er en god ide. Det kræver i hvert fald, at du vælger det rette lån.

Det rette lån! Det er let nok for os at sige. Læser du denne artikel, vil du hurtigt opdage, at du i løbet af få klik kan låne alle de penge, du har brug for. Til vis grænse selvfølgelig, men jeg tror, du fanger pointen.

Så hvad er det rette lån? Ja, det er på sin vis en smagssag. For nogle vil det være det lån, der har den laveste rente. For andre vil det være det lån, der har den længste løbetid. Af det kan vi udlede, at det rigtige lån, er det lån, der passer til den enkeltes økonomi.

Søg mere end et lån

Har du planer om at optage et lån, så skal du kigge dig godt for. Og ikke nok med det; du kan også med fordel søge minimum 3 forskellige lån. Det koster ikke noget at ansøge, og du binder dig ikke til noget, medmindre du underskriver låneaftalen.

Når du sidder med de 3 lånetilbud mellem hænderne, kan du sammenligne på forskellige parametre. Der er naturligvis rentesatsen, men den er faktisk ikke retvisende, hvis du vil finde det billigste lån. Du skal derimod kigge på de årlige omkostninger i procent, også kaldet ÅOP, der beskriver de samlede omkostninger ved at optage lånet.

Det lån med den laveste ÅOP, er det billigste lån. Men du skal naturligvis også være opmærksom på løbetiden, ligesom du skal sikre dig, at du kan betale lånet ud før tid, hvis du ønsker det. Det er en essentiel faktor i et godt lån, og det må du aldrig glemme, når du sammenligner.

Flere Nyheder