Professionel misbrugsbehandling i rolige omgivelser

07 april 2021
Astrid Pedersen

Er du misbruger. For eksempel af hårde stoffer, alkohol eller receptpligtig medicin? Så ønsker du sikkert at lægge det farlige misbrug på hylden og blive såvel afhængigheden som stofferne, pillerne eller alkoholen kvit.

Du bør altid, uanset misbrugets art, omfang eller varighed, rådføre dig med et misbrugscenter omkring en effektiv misbrugsbehandling. På et misbrugscenter vil du kunne få den rette hjælp til at nå dine mål.

Hvordan foregår en misbrugsbehandling?

En effektiv misbrugsbehandling mod svært misbrug vil som regel indledes med det der kaldes en afgiftning eller en afrusning. Ved denne procedure, som kan tage alt fra et par dage til over en uge, renses alle de afhængigheds skabende gifte ud af systemet. På den måde kan man blive den fysiske afhængighed kvit førend det egentlige behandlings forløb med terapi kan påbegyndes.

Grunden til at en afgiftning eller afrusning i mange tilfælde er nødvendigt er at flere misbrugere eller alkoholikere som oftest er så dybt inde i deres afhængighed at der er risiko for svære abstinenser ved stoffets fravær i systemet. Dette er samtidig grunden til at du som inkarneret misbruger aldrig selv må forsøge dig med afvænning på egen hånd, hvilket faktisk kan være direkte farligt.

Alkohol abstinenser eller abstinenser efter et stofmisbrug kan være utroligt voldsomme og optræde i form af for eksempel feberrystelser og kramper, kvalme og opkastninger, smerter i hele kroppen og depressive – måske endda delirøse – tilstande. Derfor er afrusning eller afgiftning nødvendig for et succesfuldt behandlings forløb – og derfor bør du altid kontakte et behandlingscenter med speciale inden for misbrugscenter når du gerne vil ud af din afhængighed.

Lad Behandlingscenter Søby Park forestå din misbrugsbehandling

Hos Behandlingscenter Søby Park kan du altid få en snak med en erfaren misbrugskonsulent som kan hjælpe dig med at komme i behandling. Du kan læse mere om misbrugsbehandling på behandlingscentersoebypark.dk

Flere Nyheder