Pust liv i dine gamle gulve

28 september 2021
Steffen Hansen

Det er smukt med trægulv i ens hjem. Hvis du har trægulv i hjemmet, så er det vigtigt, at du passer godt på det. Det kan med tiden komme til at se temmelig trist ud, hvis du ikke forsøger at vedligeholde det så godt så muligt. Læs med i dette indlæg, hvad du kan gøre for at give dit gulv et nyt look.

1.Gulvafslibning

En af de ting, som du kan få gjort ved dit gulv, er at få slebet dem. Hvis du ønsker at puste liv i gamle gulve, der har mange år bag sig, kan det at få dem slebet gøre en kæmpe forskel. Det er særligt i ældre villaer eller lejligheder, hvor der er noget smukt trægulv, som du ikke kan få dig selv til at brække op. Derfor kan du få dem slebet eller afhøvlet, så de kommer til at se ud som, om de var nye. Du kan finde professionelle firmaer, der udfører gulvafslibning eller gulvafhøvling af private hjem eller erhverv. Foretag en Google søgning ved at indtaste “gulvafslibning i Næstved” eller den by som du bor i eller tæt på. 

2. Oliebehandling

En af de andre metoder, som kan bringe meget liv tilbage i gammelt gulv, er oliebehandling. Med oliebehandling kan olien trænge ind i det gamle træ og mætte porerne, så der ikke kan komme snavs eller andet lignende ind i træet. Det sikrer, at du får pænere gulve, som ikke bliver let snavset til. Du kan ligeledes få professionelle til at udføre jobbet for dig, så du ikke risikerer at lave fejl med olien. 

3. Professionel vurdering

Hvis dit gulv er meget råddent eller gammelt, bør du nok få lavet nye gulve. Det kan godt koste en del at redde noget, som allerede er ødelagt fra start. Derfor kan du kontakte et professionel gulvfirma til at foretage en vurdering af dit gulvs tilstand og han eller hun vil vurdere, om gulvet er til at redde. De kan ligeledes hjælpe dig til at finde noget nyt gulv, der minder om det gamle.

Flere Nyheder